Biografie

Al sinds mijn tiende maak ik muziek. Toen ik voor het eerst op les kwam in een verouderd muziek gebouw in Delfzijl, zei ik tegen de muziek docent: “Ik wil later net zo goed worden als Candy Dulfer!”.

In mijn pubertijd verhuisde ik naar Meppel. Hier maakte ik kennis met John Coltrane, Charlie Parker en Miles Davis. Dit maakte dat mijn eerst gestelde doel verwaterde en ik verliefd werd op jazz.
Uit school ging ik gelijk naar mijn zolderkamer en begon ik mijn lange noten en toonladders te oefenen. Mijn doel was, en is nog steeds om het jazz repertoire eigen te maken.

Op mijn 15 de kreeg ik mijn eerste jazz gig in Zwolle. De band bestond uit Henk Zomer, Jos Machteld en mijzelf. Na deze ervaring wilde ik meer. Op eigen houtje ben ik kroegen afgestruind om te kijken of er ergens te spelen viel. Hier ben ik tot de dag van vandaag nog mee bezig.


Op mijn 17 de was het eindelijk zover. Ik had mijn HAVO diploma binnen en kreeg te horen dat ik was aangenomen op het Prins Claus conservatorium. Gedurende die vier studiejaren was ik van 9 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds te vinden binnen de muren van het Gronings conservatorium. Ik was omringd door allerlei nationaliteiten maar we spraken allemaal dezelfde taal. Muziek!

Ik heb in mijn studie tijd gespeeld met Benjamin Herman, Peter Beets, Joost van Schaik, Michael Phillip Mossman, Matt Wilson, Don Braden, Miguel Martinez en bovenal Joris Teepe. Laatst genoemde is nog steeds een grote inspiratiebron.
Ook speelde ik tussen 2015 en 2017 bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest waarmee we op het North Sea Jazz festival hebben mogen staan.
Daarnaast kreeg ik de kans om als solist mijn eigen Compositie uit te voeren onder begeleiding van het Noordpool Orkest. Sindsdien word ik regelmatig gevraagd om voor dit orkest te arrangeren.

In 2017 ben ik met een 9 afgestudeerd. Inmiddels heb ik een social work opleiding afgerond en heb ik veel lesgeef ervaring op gedaan. Ook heb ik verschillende big-bands gedirigeerd, Improvisatie workshops, en saxofoon workshops verzorgd op middelbare scholen. Tegenwoordig werk ik bij de saxofoonwinkel in Deventer. Hier heb ik veel geleerd over de techniek achter de saxofoon en het repareren van dit prachtige instrument.

Muziek is mijn absolute passie!