Biografie

Mijn naam is Gerben Wasser. Al sinds mijn tiende maak ik muziek. Toen ik voor het eerst op les kwam in een verouderd muziek gebouw in Delfzijl in noord Groningen, zij ik tegen de muziek docent: “Ik wil later net zo goed worden als Candy Dulfer.”

In mijn pubertijd verhuisde ik naar Meppel. Hier maakte ik kennis met John Coltrane, Charlie Parker en Miles Davis. Dit maakte dat mijn eerst gestelde doel verwaterde en werd ik verliefd op jazz.
Uit school ging ik gelijk naar mijn zolderkamer en begon ik mijn lange noten te oefenen, mijn toonladders en probeerde ik het jazz repertoire eigen te maken.

Op mijn 15 de kreeg ik mijn eerste jazz gig in Zwolle. De band bestond uit Henk Zomer, Jos Machteld en mijzelf. Na deze ervaring ben ik zelf kroegen afgestruind om te kijken of ik ergens met mijn eigen band kon spelen. Hier ben ik tot de dag van vandaag nog mee bezig.
Op mijn 17 de was het eindelijk zover. Ik had mijn HAVO diploma in de pocket en kreeg te horen dat ik aangenomen was op het Prins Claus conservatorium. Gedurende die vier jaar was ik van 9 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds te vinden binnen de muren van het Gronings conservatorium. Ik was omringd door allerlei nationaliteiten maar we spraken allemaal dezelfde taal. Muziek!

Ik heb in mijn studie tijd gespeeld met Benjamin Herman, Peter Beets, Joost van Schaik, Michael Phillip Mossman, Matt Wilson en boven al Joris Teepe die ik nog steeds als een mentor zie.
Ook speelde ik bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest waarmee ik op het North Sea Jazz festival heb mogen staan.
Ook heb ik solist mogen zijn bij het Noordpool Orkest met mijn eigen Compositie. Sinds toen word ik regelmatig gevraagd om voor dit orkest te arrangeren.

In 2017 ben ik met een 9 afgestudeerd. Sindsdien heb ik een social work opleiding gedaan en heb ik veel lesgeef ervaring op gedaan. Ook heb ik verschillende big-bands gedirigeerd, Improvisatie workshops en saxofoon workshops verzorgd op middelbare scholen. Ook werk ik in de saxofoon winkel in Deventer. Hier heb ik veel geleerd over de techniek achter de saxofoon en het repareren van dit prachtige instrument.

In 2020 heb ik samen met Maarten Gal Groove Community opgericht.
Ook rap ik tegenwoordig en geef ik hier ook les in.
Nog altijd streef ik om muzikaal beter te worden. Muziek is mijn absolute passie.